juli 6, 2023

Anders Freding utses till ny VD på PMC Cylinders och tillträder sin tjänst den 9 augusti 2023.

Anders Freding har en bakgrund som interim produktionschef på Nobia Production Sweden AB och VD på AGES Casting Unnaryd AB under de senaste åren. Han har dessutom en lång erfarenhet av ledarskap inom fordonsindustrin. Han har haft flera chefsbefattningar i internationella företagsgrupper som Akwel Automotive Group, Lear Corporation och Gnotec AB.

Anders Freding säger: ” Jag är mycket glad över förtroendet att som VD för PMC Cylinders få bygga vidare och leda företagets kompetenta medarbetare mot framtiden och för att nå verksamhetens fulla potential. Jag ser fram emot att bli en del av divisionen där vi tillsammans med andra bolag inom gruppen kan skapa möjligheter för varandra.”

”Vi ser fram emot att välkomna Anders som ny VD för PMC Cylinders. Hans breda erfarenhet från fordonsindustrin i ledande positioner och kombinationen med hans fokus på att utveckla och växa verksamheten för att skapa större kundvärde, gör honom väldigt passande för PMC Cylinders,” säger Mikael Lundgren, VP Fluid Power Technology, Dacke Industri.

Peter Blomquist har varit tillförordnad VD och lämnar nu över posten som VD i augusti 2023 och kommer att fortsätta sitt engagemang i PMC Cylinders med sin roll som försäljningschef. Vi vill tacka Peter för hans stora engagemang och bidrag under interimsperioden för att säkra PMC Cylinders fortsatta framgång.

Om PMC Cylinders

PMC Cylinders är en av Nordens ledande leverantörer av kostnadseffektiva, kundanpassade och kompletta hydraulcylindrar till mobila OEM-kunder med hög efterfrågan och repeterbar affär, främst inom Europa. PMC Cylinders finns i Vaggeryd i Sverige med cirka 100 anställda och har en årlig omsättning på 300 MSEK.

PMC Cylinders är tillsammans med Arcos Hydraulik och PMC Hydraulics Group, en del av Fluid Power Technology Division med en årlig omsättning på cirka 1,9 miljarder kronor. Divisionen Fluid Power Technology är en del av Dacke Industri. PMC Cylinders

Vi är Dacke Industri

Dacke Industri är en långsiktig ägare som utvecklar och investerar i innovativa teknikföretag, gärna med fokus på kundanpassade komponenter och system. Vi tillför industriellt kunnande, ett starkt nätverk och bibehåller en entreprenöriell miljö i våra företag. Företagen har en mycket hög grad av självständighet och drivs decentraliserat. Våra bolag har egna produkter eller system med ett starkt tekniskt fokus, utvecklings- och designkunnande samt kvalitetsutförande. Flera av våra bolag använder existerande plattformar för innovation och jobbar gärna med miljötekniskt uthålliga produkter och produktion.

Dacke Industri ägs sedan januari 2016 av Nordstjernan.

Idag har Dacke Industri 17 dotterbolag, cirka 1400 anställda över hela världen och en omsättning på 4 miljarder kronor.

För mer information, kontakta:

Mikael Lundgren
VP Fluid Power Technology
Dacke Industri
+46 70 999 87 38 mikael.lundgren@dackeindustri.com

Anders Freding
VD
PMC Cylinders
+46 70 319 88 39 afredingconsult@outlook.com