Våra bolag

Skapa förutsättningar för innovation och vidareutveckling av våra bolag är vårt viktigaste uppdrag.

Dacke Industri har en tydligt decentraliserad modell där våra företag har en hög grad av självständighet och drivs fristående. Vi tillför expertkunskap och strategisk vägledning för att bygga hållbara företag långsiktigt. I förtroende kan våra ledare driva bolagen i en entreprenöriell anda.

Våra bolag har egna produkter eller system med ett starkt tekniskt fokus, utvecklings- och designkunnande samt kvalitetsutförande. Flera av våra bolag använder existerande plattformar för innovation och jobbar gärna med miljötekniskt uthålliga produkter och produktion.

Förvärv är en viktig del av vår strategi och vi söker ständigt nya investeringsmöjligheter för företag som delar våra värderingar. 

Fluid Power Technology

Våra bolag inom Fluid Power Technology är primärt inom tillverkningsindustrin och har huvudsakligen egna produkter, kundunika komponenter och systemlösningar för ett flertal sektorer, bland annat mobilt, gruvindustri, materialhantering. Även mot infrastruktur, järnväg, papper och massa, energi med mera. Power, Motion and Control inom industriella applikationer är utgångspunkten för bolagens erbjudande.

Arcos Hydraulik är en viktig kugge i samband med automation av industriella anläggningar. Vi utvecklar, tillverkar, levererar och underhåller hydraulik till i stort sett all typ av industriell produktion.

Deras hydraulcylindrar och aggregat är kända för sin höga prestanda och pålitlighet även i de tuffaste miljöer. Med lång erfarenhet och högt teknologiskt kunnande kan de ta sig an svåra uppdrag och leverera cylindrar och system helt anpassade för kundens applikation.

Idag finner man deras cylindrar bland annat i dammluckor, stålverk, pappersbruk, servoregleringar, kranar och gruvor. Allting är tillverkat i Sverige och Finland.

 

Gå till arcos.se

 

Vi älskar när det rör på sig och hydrauliska cylindrar till den mobila sektorn är vår hemmaarena. I mer än sextio år har PMC Cylinders egendesignat, tillverkat och utvecklat hydraulcylindrar till kunder världen över.

Produktionen äger rum i våra fabriker Vaggeryd. Våra hydraulcylindrar omfattar dimensionsprogrammet från ø25 upp till ø360 mm med slaglängder upp till 12 m beroende på dimension och vikt.

PMC Cylinders skall vara den ledande tillverkaren av tekniskt avancerade hydraulcylindrar till internationella mobila OEM-kunder.

 

Gå till pmccylinder.se

 

PMC Hydraulics Group är Nordens ledande leverantör av komponenter och kundanpassade hydrauliklösningar, inom fyra sektorer; mobile, marine, industri och energi.
Med verksamheter i Norden, Baltikum, Polen, Kina och Indien är PMC en global aktör med stark lokal närvaro.

 

Gå till pmchydraulics.com

 

Air Technology & Electromechanics

Våra bolag inom Air Technology & Electromechanics är primärt inom tillverkningsindustrin och har huvudsakligen egna produkter, kundunika komponenter och systemlösningar för ett flertal sektorer, bland annat mobilt, gruvindustri, materialhantering. Även mot infrastruktur, järnväg, papper och massa, energi med mera. Huvudsaklig teknologi kretsar kring pneumatic och elektromekanik mot industriella applikationer.

Pimatic fokuserar på pneumatik och lågtryckshydraulik. Deras affärsidé är att erbjuda lösningar i olika processer från analys till fullständiga systemlösningar. Pimatic arbetar inom ett flertal olika kundsegment.

Deras kunskap om kundernas höga krav kombinerat med deras expertis gör det möjligt för de att erbjuda deras kunder förstklassig service och support. Pimatic samarbetar med de ledande tillverkare av produkter inom deras fokusområden pneumatik samt lågtryckshydraulik. De vill säkerställa att de levererar den bästa lösningen till kund!

 

Gå till pimatic.fi

 

Swedrive utvecklar och tillverkar enheter för roterande och linjära rörelser i form av snäckväxlar, domkrafter och elmekaniska cylindrar för industriföretag med höga krav på prestanda och kvalitet. Swedrives enheter passar utmärkt i allt från rena miljöer inom den medicintekniska sektorn till den tuffaste driftsmiljö inom den marina sektorn och massa- och pappersindustrin.

När deras standardprogram inte räcker till löser de det med deras långa erfarenhet och know-how inom mekanik, deras kunders behov genom att ta fram helt kundoptimerade enheter för just deras applikation till exakt det utförande och den funktionalitet som krävs.

Tack vare sin höga precision och utmärkta prestanda är Swedrives produkter även mycket uppskattade inom automationsteknik.

 

Gå till swedrive.se

 

PMC Attachment är en av norra Europas ledande tillverkare av integrerade gaffelspridningsaggregat med sideshift.
I 30 år har de utvecklat gaffelspridningsaggregat med en bred kapacitet på 1-25 ton. Deras kunder finns bland de stora trucktillverkarna av såväl lager- som motviktstruckar.

 

Gå till pmcattachment.se

 

Sovellusmestarit specialiserade på områden inom tryckluft-, instrumentering och flödesteknik.

Deras djupa kunskap och långa erfarenhet inom området flödesteknik gör att de kan erbjuda sina kunder de mest kostnadseffektiva lösningarna. Deras väletablerade leverantörsrelationer garanterar högkvalitativa produkter och konkurrenskraft. Alla deras aktiviteter styrs av en starkt kundorienterad produkt- och konceptutveckling. Sovellusmestarit känner sina kunder väl, genom att arbeta nära sina kunder erbjuder de kunniga, snabba och effektiva tjänster.

 

Gå till sovellusmestarit.fi

 

Fogmaker utvecklar och tillverkar ett helautomatiskt och säkert brandskyddssystem med vattendimma för fordon och mindre, stängda utrymmen. Vi skyddar liv och investeringar.

Tecair har utvecklat och tillverkat pneumatiska komponenter och system i 25 år.

Tack vare sin specialiserade kunskap kan Tecair tillgodose företag i olika branscher såsom livsmedelsindustrin, kemisk industri och järnvägsindustrin och levererar till företag över hela världen. Tecair är fullt utrustad för att designa (i 3D), tillverka och testa pneumatiska system och komponenter. Med ett flexibelt och kundorienterat arbetssätt levererar dem skräddarsydda pneumatiska lösningar. Företaget tillhandahåller ett brett och imponerande utbud av standardprodukter och specialerbjudanden som har utvecklats för specifika applikationer. För ett komplett paket kan företaget även installera och underhålla medföljande pneumatisk utrustning.

 

Gå till tecair.com

Sedan 1987 är MecVel verksam inom området för linjär automation med att utveckla och tillverka ständigt uppdaterat sortiment av elektriska linjära aktuatorer och skruvdomkrafter.

MecVels elektriska linjära system är miljövänliga och kan enkelt installeras av användaren själv. För att säkerställa bästa prestanda och lång livslängd anpassar företaget sina produkter efter kundens specifika tekniska behov.

 

Gå till www.mecvel.com

 

Special Technology

Våra bolag inom Special Technology är primärt inom tillverkningsindustrin och har huvudsakligen egna produkter, kundunika komponenter och systemlösningar för ett flertal sektorer, bland annat mobilt, gruvindustri, materialhantering. Även mot infrastruktur, järnväg, papper och massa, energi med mera. Företagen har en teknisk nisch eller industriell tillämpning.

Polarteknik är en av Europas ledande leverantörer av skräddarsydda lösningar inom pneumatik och dörrsystem för järnvägsfordon.

Deras koncept omfattar alla faser – från analys till leverans av kompletta systemlösningar inom utvalda kundsegment. Tack vare deras kunskap om kundernas behov och mångårig erfarenhet av att arbeta med ledande tillverkare kan de alltid erbjuda deras kunder förstklassig service.

 

Gå till polarteknik.fi

 

UVA LIDKÖPING AB utvecklar, marknadsför och installerar slipmaskiner med kringutrustning inom området högprecisionsslipning.

De marknadsför deras produkter under varumärkena LIDKÖPING och UVA. UVA LIDKÖPING ABs affärsområden inkluderar slipmaskiner för inner-, ytter-, kombinations-, plan- och centerless-slipning med kompletta eftermarknadslösningar inkluderande service, produktivitetshöjande uppgraderingar samt ombyggnader.

 

Gå till uvalidkoping.com

 

Electronics

Dacke Industris bolag inom Elektronik är huvudsakligen verksamma inom mätteknik och kontroll där säkerhet och kvalitet är avgörande för att skapa kundvärde. 

Exertus är specialiserat på styrsystem baserade på CAN-busslösningar och erbjuder innovativa erbjudanden inklusive hårdvara, programvara, applikationsutveckling och relaterade tjänster mot mobila maskinsegment. 

Företaget grundades 2003 i Seinäjoki, Finland, och har idag 38 erfarna och engagerade medarbetare. Alla produkter och relaterad programvara utvecklas internt vilket ger frihet att skapa skräddarsydda produkter för kunderna. Standardproduktutbudet består av en mängd olika komponenter för alla applikationer för mobila maskiner inklusive huvudstyrenheter, IO-styrenheter, skärmar, sensorer och anslutningsenheter. Skräddarsydda mönster är alltid baserade på branschens beprövade designelement från företagets bibliotek som garanterar kostnadseffektivitet och kvalitet.

 

Gå till exertus.fi

 

Erfarenhet och specialistkunskap

Optronic erbjuder tjänster inom utveckling och tillverkning av produkter som utnyttjar optisk mätteknik. 

Det omfattande erbjudandet täcker hela produktlivscykeln, från tidiga designfaser, genom industrialisering och ända fram till serieproduktion. Kunder från olika branscher betraktar dem som en komplett partner som tar hand om deras produkter som om de vore deras egna.

 

Gå till optronic.se

 

Transtronic specialiserar sig på system och sensorer för tunga miljöer. Dom säljer installerar och producerar egenutvecklade elektroniska riktinstrument, för kunder som arbetar framförallt inom bergborrindustrin. Dom hjälper deras bergborrkunder att uppnå en högre noggrannhet.

Detta leder till en effektivare borrning som resulterar i högre lönsamhet för kunden, mindre miljöpåverkan och en högre säkerhet vid sprängningen.
Transtronic har arbetat med avancerad borrutrustning redan sedan 1972 när grundaren, Gunnar Thele, startade företaget. Transtronic ligger i Köping. ​​​​​​​Företaget täcker allt från utveckling och design till tillverkning, installation, reparation och support.

 

Gå till transtronic.se

 

Dynalyse är ett innovativt företag som specialiserat sig på mätning och dokumentation i snabba processlinjer; densitet, fuktkvot, färgmängd, hållfasthet, styvhet, vikt och ytfukt.

Dynalyse är verksamt sedan 25 år och arbetar kontinuerligt med huvudsakligen egenutvecklade produkter för mätning av väsentliga kvalitetsegenskaper inom processindustri. Vi har över 200 system installerade i 12 olika länder. Två produkter är Dynagrade och Precigrader för sortering av virke med avseende på hållfasthet. Dynagrade nr 1 installerades redan 1997 och är fortfarande igång hos Hilmer Andersson i Sverige. Dessa produkter och nya vidareutvecklas kontinuerligt, integreras med andra sensorer och system och har bra verktyg för digital rapportering.

Nyutvecklade produkter är en provrigg för böjprovning av virke – MT250, samt ett system för kontroll av färgmängd i industriella målningslinjer – Paint Control. Vi säljer också ett flertal typer av in-line fuktmätare från amerikanska Finna Group.

 

Gå till dynalyse.se

 

LIMAB har en lång tradition av att utveckla lasersensorer och beröringsfria mätsystem. Verksamheten startades 1979 och LIMAB har sedan dess utvecklats till världsledande inom laserbaserade sensorer och system för dimensions- och defektmätningar.

 

LIMAB tillhandahåller system och sensorer för beröringsfria mätningar av dimensioner och defekter. De erbjuder ett brett utbud av mätningslösningar för applikationer inom stålindustrin, träbaserad panel- och gipsskivproduktion, sågverk och vägprofilering. Deras sensorer och system är utformade för att uppfylla kraven för korrekt processkontroll och kvalitetsledning. De erbjuder sina lösningar över hela världen.

Metallindustrin – Träindustrin – Byggmaterial industri – Vägprofilering – Lasersensorer.

 

Gå till limab.com

 

Flintab är en av Nordens ledande leverantör av marknadens mest innovativa och konkurrenskraftiga vägningssystem.

De är en komplett leverantör inom vågar och registreringssystem, avancerade vägningslösningar och tjänster för den skandinaviska marknaden. Flintab hjälper kunder att effektivisera och maximera verksamheten med en helhetssyn från behovsanalys, installation och förvaltning. Affärsområdena delas in efter branscherna entreprenad, livsmedel, miljö och återvinning, energi, logistik och transport, industri och process.

Målsättningen är att generera maximal affärsnytta, fokuserat på innovation, noggrannhet och kvalité – och affärsförståelse. 

 

Gå till www.flintab.se

 

Völkel Mikroelektronik GmbH utrustar mobila maskiner med digitala kontrollenheter, speciellt utvecklade för krävande miljöer som till exempel för grävmaskiner, jordbruksmaskiner, skogsmaskiner och andra mobila applikationer.

Bolaget utvecklar och tillverkar dessutom sensorer och system för markkompaktering och digitaliserade system för vägkonstruktion.

I nära samarbete med sina kunder utvecklar Völkel lösningar som stärker kundens konkurrenskraft. Detta möjliggörs av nära 40 års applikationserfarenhet och utveckling, optimering och en enkel och snabb implementering i kombination med en egen effektiv produktion.

 

Gå till www.voelkel.de